
- 250 gr Jasmin rijst
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
- 1 eetlepel Sriracha
- 3 eetlepels Sojasaus
- 1 eetlepel Sesamolie
- Edamamebonen
- 0,5 Komkommer
- Pijpajuin
- Krokant gebakken uitjes
- 2 moten zalm
- Enkele kerstomaatjes
- 1 avocado
Voor de krokante rijst :
Eerst kook je de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Knip de zakjes rijst open en leg even in een mengkom. Voeg dan de zonnebloemolie, de Sriracha, de Sojasaus en de Sesamolie toe en meng goed onder elkaar.
Neem een bakplaat bekleed met bakpapier en strijk hier de rijst goed over uit met een lepel. Hoe dunner de laag hoe krokanter de rijst zal worden
Zet de rijst nu 30 minuutjes op 200° in de oven. Halverwege ga je eens met een vork of lepel door de rijst op de bakplaat zodat de rijst wat omgedraaid wordt. Als de rijst op het einde nog niet krokant genoeg is, kan je het nog even insteken met enkel de bovenverwarming
De groentjes en de zalm :
Kook de Edamamebonen in gezouten water gaar
Snijd de pijpajuin in fijne ringetjes en bak die even in de wok samen met wat olijfolie, peper en zout
Snijd de komkommer, de avocado en de kerstomaatjes in kleine stukjes
Bak de zalm in wat olijfolie mooi gaar en prik de moten met een vork in platte stukjes
Tijd om het bord te gaan serveren! Begin met de krokante rijst, de zalm en nadien alle groentjes. Werk af met de gebakken uitjes en serveer met extra Sojasaus
Smakelijk!