Houd er rekening mee dat de cheesecake na het bakken een nachtje in de koelkast moet!
Bakvorm 20 x 20
Decoratie oogjes
Spuitzak + spuitmondje
Voor de koekjesbodem :
- 180 gr speculaas koekjes
- 70 gr ongezouten roomboter
Voor de Cheesecake vulling :
- 300 gr roomkaas (Philadelphia bv)
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 60 gr zure room
- 10 gr bloem
- 1 eetlepel vanille extract
- 100 gr speculaas pasta
Topping :
- 125 gr mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 ml slagroom
- oogjes (24 voor 12 stukjes)
- 18 speculaas koekjes met vanille crème vulling (Maar voorzie er best extra, aangezien je er per ongeluk enkele kapot zult snijden bij het decoreren)
Voor de koekjesbodem :
Smelt de boter op een laag vuurtje
Verkruimel de speculaas koekjes in de keukenmixer en meng deze nadien goed onder de boter
Neem de bakvorm erbij, smeer deze een beetje in met boter en leg er dan een stukje bakpapier op
Stort hier dan de speculaas crumble op uit en druk goed aan met de onderkant van een lepel tot je een egale mooie bodem krijgt. Zet nu even opzij in de ijskast
Voor de Cheesecake vulling :
Mix de suiker & de roomkaas door elkaar. Voeg dan de eieren toe samen met de zure room, het vanille extract en de bloem en meng tot je een mooi egaal mengsel krijgt
Neem dan je bakvorm er terug bij en stort de vulling over de koekjesbodem
De speculaaspasta roer je goed door elkaar in een kommetje en je voegt over de gehele bodem kleine stukjes toe ( met behulp van een lepeltje)
Dan is het tijd om de cheesecake te bakken! 40-45 min op 150° en nadien laat je de cake afkoelen in de oven. Nadien plaats je hem een nachtje in de ijskast
Afwerking :
Neem de cake uit de bakvorm en snijd er nu 12 mooie stukjes uit
Om de slagroom te maken klop je de mascarpone samen met de suiker en de slagroom op tot het stijf wordt.
Doe het mengsel in een spuitzak met een bijhorend spuitmondje en maak nu kleine toefjes op de stukjes
Zet dan een speculaas koekje in het midden
Om de vleugeltjes te maken, snijd je een rondje doormidden. De truc om het koekje mooi te snijden & niet te breken is heel snel snijden. Verwijder de vulling ( die gebruik je als plakmiddel) en plak de vleugeltjes nu mooi aan het koekje
De vulling van de koekjes kan je ook gebruiken om de oogjes aan te brengen!
Smakelijk!