Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pin
Frangipane Bananenbrood
Bron : Tartes Yaya
Equipment
Langwerpige cakevorm
Ingrediënten
Voor het bananenbeslag :
2
rijpe
bananen
1
ei
120
ml
volle melk
100
gr
Havervlokken
(fijn gemixt)
100
gr
Zelfrijzend bakmeel
80
gr
suiker
1
eetlepel
Vanille extract
Voor de Frangipane
50
gr
ongezouten roomboter
2
eieren
100
gr
Amandelmeel
80
gr
suiker
1
eetlepel
Vanille extract
Amandelschilfers
Instructies
Voor het bananenbeslag :
Plet de rijpe bananen met een vork plat
Mix er het ei onder in een mengkom
Voeg er dan de melk aan toe alsook de gemixte havervlokken en het zelfrijzend bakmeel. Mix alles goed onder elkaar
Als laatste voeg je de suiker en het vanille extract toe
Voor het Frangipanebeslag :
Ik vet mijn cakevorm in en bedek deze met een stuk bakpapier ( zo plakt het bakpapier er goed tegen aan)
Neem een andere mengkom en klop de boter goed los en voeg er dan 1 voor 1 de eitjes aan doe.
Voeg het amandelmeel , het vanille extract en de suiker toe aan het mengsel en mix goed tot een egaal mengsel
Het bakken van de cake :
Begin met de helft van het bananenbeslag in de cakevorm te gieten en lepel hierover de helft van het frangipane beslag
Voeg dan de rest van het bananenmengsel toe en werk af met de rest van het frangipanebeslag.
Werk af met de amandelschilfers
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30- 35 minuten.
Laat de cake nadien voldoende afkoelen.
Smakelijk!