Cake

Happiness is Homemade

Chocolate Heaven? Oh ja, deze bestaat ! Als je ook zo verzot bent op chocolade is het volgende recept helemaal iets voor jou!

 

Chocolate Brownie Cake

 

Wat deze Cake zo lekker maakt is dat er nog stukjes chocolade in de cake zitten waardoor deze een echte chocolade bom wordt. Wat heb je allemaal nodig wil je aan de slag gaan ?

 

- 300 gr. Donkerbruine bastardsuiker

- 300 gr. Boter ( Ongezouten roomboter op kamertemperatuur)

- 300 gr. Zelfrijzend Bakmeel

- 6 Eieren

- 75 gr. Cacaopoeder

- 300 ml. melk

- 300 gr. pure chocolade.

- Een cakevorm naar keuze

 

Hoe ga je te werk?

 

Verwarm de oven voor op 180 ° en vet de cakevorm naar keuze in met boter.

Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot het een luchtige massa is. Mix daarna één voor één de eieren erdoor.

Zeef het bakmeel en de cacaopoeder boveen een kom en voeg dit toe aan het suiker & ei-mengsel.

- Hak dan de chocolade in stukken ( niet te klein) en meng dit goed door het deeg heen.

- Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake gedurende 50 min op 180°.

 

Wie zegt dat een simpele Vanille Cake niet lekker kan zijn ? Hier vind je een gemakkelijk receptje terug voor een heerlijk luchtige cake.

 

Luchtige Vanille Cake ( Basisrecept)

 

Wat heb je nodig?

 

- 200 gr. ongezouten roomboter op kamertemperatuur

- 200 gr. zelfrijzend bakmeel

- 270 gr. suiker

- 16 gr. Vanillesuike

- een paar druppeltjes Vanille Extract

- 4 eieren

- snuifje zout

 

Hoe ga je aan de slag?

 

- Verwarm de oven voor op 175 °

- Meng in een kom de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.

- Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf hier mixen tot je een glad beslag hebt.

- Giet het beslag in een ingevette bakvorm

- Bak de cake 45-50 min in de oven op 175 °

 

° Tip : Je kan dit beslag ook gebruiken om 12 cupcakes te bakken. Dan hoef je de cakejes maar 20 min in de oven te bakken.

Voel je je ook altijd schuldig wanneer je net een stuk cake of taart gegeten hebt? Bij het eten van volgende cake, kan je je in ieder geval een klein beetje minder schuldig voelen! We vervangen de boter door appelmoes waardoor het iets gezonder wordt !

 

Boterloze Cake met appelmoes

 

Wat heb je nodig?

 

- 145 gr. rietsuiker

- 3 eieren

- 160 gr. zelfrijzend bakmeel

- 1,5 zakje vanillesuiker

- 150 gr. appelmoes met stukjes

- snuifje zout

- Bakvorm. Ikzelf heb deze keer een tulband vorm gebruikt.

 

Hoe ga je te werk?

 

Klop de eieren met de suiker op tot het beslag verbleekt.

Doe hierna de appelmoes erbij. Spatel er het bakmeel en het zout voorzichtig door.

Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en bak het ongeveer 50-60 min op 160 graden.