Koekjes

Happiness is Homemade

Al zeg ik het zelf, deze koekjes zijn echt heerlijk ! Ze zijn alvast een favoriet op elk familiefeestje.

 

Peanut Butter Cookies

 

Wat heb je nodig?

 

- 130 gr. ongezouten boter op kamertemperatuur

- 125 gr. pindakaas

- 50 gr. gezouten pindanoten

- 125 gr. rietsuiker

- 125 gr. blonde suiker

- 1 ei

- 175 gr. bloem

- 1 theelepel bakpoede

- 1 theelepel bicarbonaat

- 1 theelepel zout

 

Hoe ga je te werk?

 

Verwarm de oven voor op 180 °. Hak ondertussen de pindanootjes al fijn.

Meng alle ingrediënten fijn en voeg nadien de pindanootjes toe.

- Rol het mengsel op tot een balletje en verpak het in folie. Laat het zeker een uur rusten in de ijskast.

Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op bakpapier. Maak de bolletjes klein genoeg of je krijgt gigantische koeken!

Duw de bolletjes wat plat en bak ze 12 a 15 minunten op 180°.

 

Boterkoekjes

 

Wat heb je nodig?

 

- 250 gr. bloem

- 125 gr. suiker

- 125 gr. vloeibare boter ( Ongezouten Roomboter)

- 1,5 zakje vanillesuiker

- een paar druppeltjes Vanille Extract

- Snuifje zout

- Poedersuiker voor de afwerking

- uitsteekvormpjes naar keuze

 

Hoe ga je te werk?

 

Smelt de boter in een pannetje en laat deze even afkoelen.

Roer dan de suiker erdoor. Doe er de bloem, eieren en een snuifje zout bij.

Voeg ook de druppeltjes Vanille Extract toe.

Kneed het deeg enkele minuten tot het een homogene massa is.

Maak een bol van het deeg en wikkel het in folie. Laat het vervolgens minstens een uur rusten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Rol het deeg uit tot een lap van 0,5 cm dik en maak vervolgens figuurtjes met behulp van je uitsteekvormpkes.

Schik de koekjes op bakpapier en bak ze 10 tot 15 min in de oven op 160 °.

Versier de koekjes met wat poedersuiker & ze zijn klaar om te serveren!

Chocolade vingers

 

Wat heb je nodig ?

 

- 215 gr. zachte bote

- 150 gr. bloemsuiker

- 1,5 zakje vanillesuiker

- 250 gr. pure chocolade ( om te smelten)

- 2 eieren

- 300 gr. zelfrijzend bakmeel

- Gekarteld spuitmondje

 

Hoe ga je te werk?

 

Verwarm de oven voor op 180 °

Klop de boter en de suiker licht en luchtig. Voeg daarna 50 gr. gesmolten chocolade toe.

Meng de eieren één voor één eronder. Voeg als laatste het bakmeel toe.

Doe alles in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit lange repen op een stuk bakpapier.

Bak de koekjes ongeveer 12 min op 180°.

Smelt de overige 200 gr. chocolade en dop de koekjes aan beide uiteinden in de gesmolten chocolade. Laat ze daarna wat afkoelen voor je eraan begint!